• +39 (0) 547 385240
  • info@finaxit.com
  • Administrativne usluge za tvrtke uprava i porez

MEĐUNARODNI POREZI NA PDV

Finaxit djeluje na području EU-a i izvan njega, a osobno se bavi predstavljanjem postupaka povrata PDV-a za sve one koji imaju PDV broj u svojoj zemlji i koji imaju vanjske odnose, i / ili gdje postoji reciprocitet , Odgovornost Finaxita biti je da detaljno slijedi postupke sve dok ne dobije nadoknadu.


MEĐUNARODNA REGISTRACIJA PDV

Ako se vaša tvrtka nalazi u nekoj od zemalja Europske unije, možda ćete trebati zatražiti identifikaciju PDV-a u Italiji za vaše aktivnosti na teritoriju Italije. Mi ćemo se brinuti o vašoj registraciji PDV-a, vašim PDV prijavama i svim ostalim povezanim obvezama utvrđenim talijanskim zakonom. Slično tome, ako vaša tvrtka ima sjedište u Italiji, možda ćete trebati zatražiti identifikaciju PDV-a u jednoj ili više zemalja Europske unije za svoje aktivnosti u inozemstvu. Vodimo računa o vašoj inostranoj registraciji PDV-a, prijavama PDV-a i svim ostalim povezanim obvezama koje zahtijevaju lokalni propisi.


TROŠARINA POVRAT U EU

Strane tvrtke za prijevoz tereta mogu podnijeti zahtjev za povrat trošarina na gorivo kupljeno u Italiji (povrat iznosi 0,21 € / litra). U mnogim drugim zemljama EU ovaj se postupak proširuje na autobusne prijevoznike koji pružaju međunarodni prijevoz putnika koji su dolivali gorivo na teritoriju: Belgija, Bugarsa, Francuskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i Španjolskoj.


EMISIJA ELEKTRONSKIH RAČUNA

Od 1. siječnja 2019. fakturiranje se mora odvijati isključivo u elektroničkom obliku (XML) i slati u takozvani Exchange sustav ili IT sustav kojim upravlja Agencija za prihode.
Naš je ured dostupan u svrhu prijenosa i pohrane elektroničkih dokumenata.


IZJAVE O INTRASTATU I CRNOM LISTU

Za tvrtke koje imaju poslovne odnose s poreznim obveznicima sa sjedištem u zemljama EU ili u zemljama s povlaštenim oporezivanjem (tzv. "Porezne oaze") obvezno je poreznim tijelima dostaviti popise provedenih operacija (link na poseban odjeljak na web mjestu AOE). Finaxit je dostupan za provjeru dokumentacije i ispunjavanje obveze prijenosa.


SPESOMETRO

Spesometro znači komunikaciju u vezi s podacima izdatih i primljenih računa koji svi obveznici PDV-a, tvrtke i samozaposleni moraju poslati Agenciji za prihode. Uvedeno u članak 21. dekreta 78/2010.
Finaxit vam je na raspolaganju da vam pomogne u ovom zadatku.


USLUGA DOMICILACIJE U EU I SEKRETARIJATU

Usluga za domicilaciju omogućuje vam upotrebu naše adrese za primanje pošte i paketa: više ih nećete morati primati izravno u uredu ili kući, pa ćete imati maksimalnu privatnost i zajamčenu privatnost. Nadalje, naše tajničke službe uključuju izradu tekstova i dokumenata, telefonske pozive i primljene poruke, organizaciju papirnatih i internetskih arhiva, stvaranje prezentacija o PowerPoint i još mnogo toga


JEDNOSTAVNI ILI OVJERENI PRIJEVODI

Finaxit, zahvaljujući svom visoko kvalificiranom osoblju, nudi stručan prijevod cijele dokumentacije i dokumenata potrebnih za ispunjavanje poreznih i birokratskih obveza svojstvenih aktivnosti vaše tvrtke.
Dovoljno je da pošaljete materijal na brzi pregled i citati da je Finaxit siguran da će ispuniti vaša očekivanja.


VANJSKO S FINAXITOM

Iskoristite profesionalnost i učinkovitost uz outsourcing usluga: tako da možete voditi računa o tome što radite najbolje, delegirajući ostatak.


Finaxit srl

Poslovno savjetovanje