• +39 (0) 547 385240
  • info@finaxit.com
  • E-trgovina: Porezne usluge za one koji prodaju putem internetaPOREZNA PLAĆANJA ZA E-TRGOVINU

E-trgovina jedan je od rijetkih gospodarskih sektora u kontinuiranom širenju: samo u Italiji rast iznosi oko 17% i ne pokazuje znakove pada. Sektori koji bilježe značajan porast internetske prodaje su odjeća, elektronika, izdavaštvo i prije svega putovanja.
Europsko zakonodavstvo predviđa obvezu otvaranja poreznih pozicija u svakoj državi članici EU u kojoj se proizvodi određeni iznos prometa, čija ograničenja određuju pojedine zemlje i kreću se u rasponu od oko 35.000 do oko 100.000 eura. Finaxit je od 2019. dio mreže pružatelja usluga Amazon usluge: ako ste prodavač u Amazonu i prekoračili ste prodajne pragove za privatne osobe osnovane u inozemstvu ili se pridružite paneuropskom logističkom programu FBA, morat ćete otvoriti inozemnu poreznu poziciju da biste ispunili obveze s PDV-om. Studio je dostupan za provođenje svih potrebnih postupaka.


M.O.S.S. (Mini One Stop Shop)

U primjeni Direktive 2006/112 / EZ izmijenjene Direktivom 2008/8 / EZ od 1. siječnja 2015., porezni obveznici, koji imaju prebivalište ili prebivalište u EU-u i izvan EU-a i prodaju elektroničkih usluga (aplikacije, softver, digitalna glazba, e-knjige) ili telekomunikacijske i usluge daljinskog emitiranja (TTE) u korist europskih krajnjih potrošača (B2C kupcima iz EU-a) mogu ispuniti obveze u vezi s porezom na dodanu vrijednost putem Telematičkog portala pod nazivom „Mini one Stop Shop“ ili MOSS , Portal MOSS, koji djeluje od 1. listopada 2014., djeluje zbog stupanja na snagu novih načela teritorijalnosti PDV-a navedenih u Direktivi br. 112/2006 / CE izmijenjena i dopunjena Direktivom 2008/8 / EZ.


VANJSKO S FINAXITOM

Iskoristite profesionalnost i učinkovitost uz outsourcing usluga: tako da možete voditi računa o tome što radite najbolje, delegirajući ostatak.Finaxit srl

Poslovno savjetovanje