• +39 (0) 547 385240
  • info@finaxit.com
  • e-trgovina: davčna usklajenost pri prodaji na daljavoDAVČNA PLAČILA ZA E-TRGOVINO

E-trgovina je eden redkih gospodarskih sektorjev, ki se nenehno širi: samo v Italiji je rast okrog 17% in ne kaže znakov padanja. Sektorji, ki beležijo znatno povečanje spletne prodaje, so oblačila, elektronika, založništvo in predvsem potovanja.
Evropska zakonodaja določa obveznost odpiranja davčnih pozicij v vsaki državi članici EU, v kateri se ustvari določen znesek prometa, katerega omejitve določajo posamezne države in znašajo od približno 35.000 do približno 100.000 evrov.


M.O.S.S. (Mini One Stop Shop)

V skladu z Direktivo 2006/112/ES, kakor je bila spremenjena z Direktivo 2008/8/ES, od 1. januarja 2015 davčni zavezanci, ki prebivajo ali imajo stalno prebivališče v EU in zunaj EU ter prodajajo elektronske storitve (aplikacije, programska oprema, digitalna glasba, e-knjige) ali telekomunikacijske in radiodifuzne storitve (TTE) v korist evropskih končnih potrošnikov (B2C do strank EU) lahko izpolnijo obveznosti glede davka na dodano vrednost prek portala Telematic, imenovanega „Mini one Stop Shop“ ali MOSS. Portal MOSS, ki deluje od 1. oktobra 2014, deluje od začetka veljavnosti novih načel teritorialnosti DDV iz Direktive št. 112/2006/CE, kakor je bila spremenjena z Direktivo 2008/8/ES.


ZUNANJOST S FINAXITOM

Izkoristite profesionalnost in učinkovitost z zunanjim izvajanjem storitev: tako boste lahko poskrbeli za tisto, kar najbolje počnete, preostalo pa delegirajte.Finaxit srl

Poslovni svetovalci