• +39 (0) 547 385240
  • info@finaxit.com
  • Mednarodna davčna skladnost

MEDNARODNA VRAČILA DDV

Finaxit deluje na območjih EU in zunaj EU in se osebno ukvarja s predstavitvijo praks za vračilo DDV za vse tiste, ki imajo DDV aktivno v svoji državi in imajo zunanje odnose in / ali kjer obstaja vzajemnost. Odgovornost Finaxita je, da natančno upošteva postopke, dokler ne prejme povračila.


MEDNARODNA REGISTRACIJA DDV

Če je sedež vašega podjetja v eni od držav Evropske unije, boste morda morali zaprositi za identifikacijo DDV v Italiji za svoje dejavnosti na italijanskem ozemlju. Poskrbeli bomo za vašo registracijo DDV, vaše obračune DDV in vse druge povezane obveznosti, določene z italijansko zakonodajo.
Podobno, če ima vaše podjetje sedež v Italiji, boste morda morali za svoje dejavnosti v tujini zahtevati identifikacijo za DDV v eni ali več državah Evropske unije. Poskrbimo za vašo tujo registracijo DDV, obračune DDV in vse druge povezane obveznosti, ki jih zahtevajo lokalni predpisi.


POVRNITEV AUTOTRANSTRIPOVNIH IZKLJUČKOV IN DELOVNIH STROJEV

Italijanska država prek carinske agencije zagotavlja davčno ugodnost na dizelsko gorivo ali gorivo, ki se uporablja za prevoz blaga ali ljudi, trošarino povrne v višini 0,21 EUR za vsak porabljen liter. Naš studio poda tudi zahtevek za povračilo trošarine za delujoče stroje, za več informacij prenesite brošuro ali nas kontaktirajte.


EMISIJA ELEKTRONSKIH INVALIC

Od 1. januarja 2019 mora izdajanje računov potekati izključno v elektronski obliki (XML) in se poslati v tako imenovani sistem izmenjave ali sistem IT, ki ga upravlja agencija za prihodke. Naša pisarna je na voljo za pošiljanje in shranjevanje elektronskih dokumentov v vašem imenu.


IZJAVE INTRASTAT IN ČRNI LIST

Za podjetja, ki imajo poslovne odnose z davčnimi zavezanci s sedežem v državah EU ali v državah z privilegiranim obdavčenjem (tako imenovane "davčne oaze"), je treba davčnim organom posredovati sezname opravljenih dejavnosti (povezava do namenskega razdelka na spletni strani AoE).
Finaxit je na voljo za pregled dokumentacije in izpolnjevanje obveznosti prenosa..


SPOROČILO PODATKOV O DDV (prej "Spesometro")

Spesometro pomeni komunikacijo v zvezi s podatki o izdanih in prejetih računih, ki jih morajo vsi zavezanci za plačilo DDV, podjetja in samozaposlene osebe poslati Agenciji za prihodke. Uvedeno v člen 21 uredbe 78/2010.
Finaxit vam je na voljo za pomoč pri tej nalogi.


DOMICILIACIJSKA SLUŽBA V EU IN SEKRETARIJU

Storitev domovanja omogoča uporabo našega naslova za prejemanje pošte in paketov: več vam jih ne bo treba prejemati neposredno v vaši pisarni ali na dom, zato boste imeli maksimalno zasebnost in zagotovljeno zasebnost. Poleg tega naše tajniške službe vključujejo pripravo besedil in dokumentov, telefonske klice in prejeta sporočila, organizacijo papirja in spletnih arhivov, ustvarjanje predstavitev točk in še veliko več.


ENOSTAVNI ALI POMEMBNI PREVODI

Finaxit zahvaljujoč svojemu visoko usposobljenemu osebju ponuja strokovne prevode vse dokumentacije in dokumentov, potrebnih za izpolnitev davčnih in birokratskih obveznosti, ki so povezane z dejavnostjo vašega podjetja. Zadostuje, da pošljete gradivo za hiter pregled in citat, za katerega je prepričan, da bo Finaxit izpolnil vaša pričakovanja.


ZUNANJOST S FINAXITOM

Izkoristite profesionalnost in učinkovitost z zunanjim izvajanjem storitev: tako boste lahko poskrbeli za tisto, kar najbolje počnete, preostalo pa delegirajte.


Finaxit srl

Poslovni svetovalci