• +39 (0) 547 385240
  • info@finaxit.com
  • Usluge za turizam, autobusne prijevoznike i putničke agencije

STRANE UTAKMICE S PDV-OM ZA AUTOBUSE AUTOBUSA I PUTNIH AGENCIJA

Za prijevoznike i putničke agencije koje obavljaju međunarodne usluge prijevoza ljudi postoji obaveza otvaranja porezne pozicije i plaćanja PDV-a u sljedećim europskim zemljama, ako su prešli:
Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Danska, Francuska, Njemačka, Grčka, Island, Nizozemska, Poljska, Slovenija i Španjolska.
Finaxit vas prati u cjelokupnom birokratskom procesu, od zahtjeva za otvaranjem inozemne porezne pozicije do periodičnih poreznih obveza.

U europskim zemljama u kojima ne postoji obveza porezne registracije, autobusne tvrtke mogu zatražiti povrat PDV-a za bilo koju kupnju (dizel, putarine, itd.) Finaxit djeluje unutar područja EU-a i izvan EU-a, a bavi se prvom osobom. Predstavljanje postupaka povrata PDV-a, detaljno prateći postupak postupaka do naplate povrata.


POVRATAK IZMENE ITALIJE I STRANKE

U Italiji prijevozničke tvrtke koje obavljaju redovne ili školske prijevozne usluge podložne redovnom ugovoru s javnim upravama mogu zatražiti povrat trošarine na gorivo potrošeno za te usluge. Ovu poreznu olakšicu pružaju i uprave nekoliko zemalja Europske unije, a mogu se zatražiti za sve turističke autobuse koji obavljaju usluge međunarodnog prijevoza za ljude koji su zatvoreni i dopunjuju se u: Belgiji, Bugarskoj, Francuskoj, Rumunjskoj, Slovenija, Španjolska i Mađarska.


POMOĆ ZA OTVARANJE MEĐUNARODNIH LINIJA

Finaxit nudi birokratske i administrativne savjete tvrtkama zainteresiranim za obavljanje međunarodnog redovnog prijevoza. Kontaktirajte nas za više informacija.


MINIMALNA PLATA - OBVEZE ZAPOSLENIH - MODELI A1

U Njemačkoj, Francuskoj, Austriji, Luksemburgu, Belgiji, Nizozemskoj, Španjolskoj i Češkoj primjenjuje se zakon o plaćama koji propisuje minimalnu naknadu zaposlenima koji služe na tim teritorijima. Stoga je obvezno obavijestiti nadležna tijela svake radne službe prije početka iste; naš je ured na raspolaganju za kompletiranje ove prakse i za zahtjev A1 modela potrebnih za međunarodne usluge.


ZONE NISKE EMISIJE - ZELENE NALEPKE

U mnogim je europskim gradovima aktivna shema zona niskih emisija i mnoga područja nisu dostupna velikim vozilima i ovlašteni prijevoznici.
Recite nam gdje morate ići, obavijestit ćemo vas o ograničenjima i ekološkim dozvolama za koje trebate zatražiti.


PRIJAVA DOKUMENATA I TUMAČENJE USLUGE

Jeste li primili dokument na izvornom jeziku i ne znate kako se ponašati?
Finaxit, zahvaljujući svom visoko kvalificiranom osoblju, nudi stručne prevode sve dokumentacije koja vam je potrebna za ispunjavanje poreznih i birokratskih obveza svojstvenih djelatnosti vaše tvrtke, zajedno s uslugama tumačenja na zahtjev.


VANJSKO S FINAXITOM

Iskoristite profesionalnost i učinkovitost uz outsourcing usluga: tako da možete voditi računa o tome što radite najbolje, delegirajući ostatak.


Finaxit srl

Poslovno savjetovanje